Z

Zafer Ergin

Zafer Ergin Biyografisi

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
Za2 de Ankara’da doğmuştur. Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi bölümü mezunudur. Ankara Deneme Sahnesi’nden yetişmiş, çeşitli film ve dizilerde rol almıştır. 1961 yılında Devlet Tiyatrosu ailesine katıldı ve 1983’e dek Ankara Devlet Tiyatrosu’nda, sonra da İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı.

1988-1990 yılları aralarında İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi ve 2005 yılında Devlet Tiyatrosu’ndan ayrıldı. Devlet Tiyatrosu’nda 60 dan artı oyun oynadı. Misafir olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde müzikallerde tahsis aldı. Çoğu radyo oyununda rol aldı, sesiyle fazla sayıda hayran edindi. Ayrıca televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de tayin bölge Galibiyet Ergin, 7 yıl süreyle öbür üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışken sanatsal çalışmalarının yoğunluğu sebebiyle duraklamak zorunda kaldı. Oyunculuk yaşamı boyunca değişik ülkelere turneler yaptı.

Kurtlar Vadisi dizisindeki rolüyle zirveye çıkmıştır. 2006 yılından günümüze dek Arkadaki Sokaklar adlı dizide önce baş komiser, 3. sezondan itibaren ise güvenlik amiri Rıza Asilzade rolünü canlandırmaktadır.

Evlilikleri :
Melek Baykal ile 1975’te evlendi 4 sene evli kaldılar.
Başarı Ergin,1987 yılında Binnaz Ergin’le evlendi.

Arananlar:
https://www biyografirehberi com/etiket/zafer-ergin-bulge/

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Zeynep Casalini
Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı