T

Tolga Kurtoğlu

Tolga Kurtoğlu Biyografisi

2017 Ocak ayında Xerox PARC’a CEO olarak atandı.

Tolga Kurtoğlu, 1976 yılında İzmir‘de doğmuştur. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. ODTÜ Cihaz Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2001 yılında ABD Carnegie Mellon Üniversitesi Cihaz Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. Doktora derecesini ise 2007 yılında ABD Austin Texas Üniversitesi‘nde yaptı.

Ayrıca lise çağlarında uzun süre kaleTolga Kurtoğlu, ABD‘ye yerleştikten sonradan futbol liglerinde oynamaya devam etti.

2001 yılı Ağustos ayında Dell’de tasarım mühendisi olarak işe başladı. Dell’den sonradan, doktora yapan Tolga Kurtoğlu, 2006 Haziran’dan 2010 yılı yazına değin Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) tahlilci olarak çalıştı.

2010 yılında Xerox PARC‘a geçti. Xerox PARC’da da başlangıçta Ar-Ge yöneticisi, gerisinde Direktör ve Başkan Yardımcılığı yaptı.

Silikon Vadisi’ne aktarma olan tek Türk CEO unvanını da Tolga Kurtoğlu aldı. Kurtoğlu, Palo Alto’da yer alan merkezde suni akıl, cihaz öğretisi (machine learning), çözümsel sistemler, geometrik muhakeme, modelleme, simülasyon ve siber bedensel güvenlik alanlarındaki araştırma projelerini yürüttü. Bu kapsamda, mahsul ömrü yönetimi, enerji, nakliyecilik, otomotiv, uzay ve sayet bildiren şirketlerin ihtiyaçlarına karşın çözümler Kurtoğlu’nun sorumluluk alanlarının içindeydi. 7 yılın gerisinde Kurtoğlu, 2017 Ocak ayında Xerox PARC’a CEO olarak atandı.

Dr. Tolga Kurtoğlu Xerox PARC’a CEO olarak atanmadan önce Xerox PARC Başkan Yardımcısı ve Sistem Bilimleri Laboratuvarı Direktörü olarak tahsis yapıyordu.

Xerox PARC; geçmişte olduğu gibi günümüzde de sıra dışı teknolojik keşif duyuruları ile dünya teknoloji gündemini belirleyen birkaç merkezden biri olma özelliğini sürdürüyor. Xerox PARC’da son dönemde gerçekleştirilen kayda değer projeler arasında; akışkan alaşımdan çip basan baskı cihazı, soy yapıştır sensorlarla internetli nesnelerin uzakta takibi ve görüntülenmesi projesi, kendi kendini imha edebilen elektronik çip ile bilgi güvenliği projesi, basılı elektronik etiket teknolojisi ile kutulu ürünlerin sahte imal ve satışını engellenebilmesi, giyilebilir sıhhat çipleri ile uzakta hasta bakımı yapılabilmesi gibi teknolojiler bulunuyor.

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Prof.Dr.Tansu Çiller
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı