N

Nail Olpak

Nail Olpak Biyografisi

MÜSİAD Genel Başkanı (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği)

Nail Olpak, 1961 yılında Burdur‘da İbecik köyünde doğmuştur. Babası Halil Olpak’dır. İlkokul’u Muğla-Dalaman’da okudu. Ortaokul’u yatılı olarak Kültürlü-Nazilli’de bitirdikten daha sonra, Gerisinde Aydın Lisesi’nde yatılı okudu, 1977 yılında mezun oldu. istanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Cihaz Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinden sonra yüksek lisansını enerji alanında yaptı.

Üniversite Eğitimi boyunca, ITBA-İngilizce ve Marmara Ünive devam etti. mükemmel derecede İngilizce, orta derecede Arapça ve eksik İtalyanca biliyor.

1983 yılında Umar Makina A.Ş.’de Üretim Mühendisi olarak başladığı meslek hayatına, Benzersiz A.Ş.’de Fabrika Müdür Yardımcısı olarak devam etti. 1989 yılında başladığı Cankurtaran Holding A.Ş.’de sırasıyla; Elektrik Sayaçları üreten ESEM Elektrik Sayaçları A.Ş.‘de Genel Müdür, ESEM Elektrik Sayaçları, MOLVENO Anahtar Serileri, AVE Otomatik Sigortalar, TEKAP Armatürleri üreten Elektrik Şirketleri Grup Başkanı, ROWENTA, TEFAL, CONTI Elektrikli Süpürgeler, Buğulu Ütüler vb üreten Konut Aletleri Grubu dahil, Elektrik ve Ev Aletleri Grup Başkanı, ADİDAS, SLAZENGER, ARENA Spor Malzemeleri dahil bütün Gruplar’dan sorumlu, Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı olarak devir yaptı. Benzer grupta 17 sene tayin yaptı.

2005 yılında kendi arzusu ile Cankurtaran Holding Başkan Yardımcısı görevinden ayrıldı ve iki ortağıyla kurduğu NORA Elektrik Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. ile sanayicilik şirketini kurrkaları ile; Elektronik Elektrik Sayaçları, Otomatik Sigortalar, Firari Cereyan Röleleri, Kontaktörler, Termik Röleler, Termik Manyetik Şalterler, Enerji Tasarruflu Lambalar, Işıklandırma Armatürleri, AVE Markalı Anahtar-Fiş serileri vb ürünlerin, Üretim ve Ticaretini yapmakta olan NORA Elektrik Malz. A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi olan Nail Olpak, Mimarlar Mühendisler Grubu, Rahat Hastanesi Vakfı ve Kandilli Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevini de yürütüyor.

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Prof.Dr.Neil Armstrong

28 Nisan 2012 tarihinde yapılan MÜSİAD‘ın 21. Genel Kurulu’nun ardından yeni Genel Başkanı olarak Nail Olpak seçildi.

Nail Olpak, 1985 yılında Rizeli bir hanım ile evlendi. 2 oğlu vardır.

MÜSİAD’da 2 yıl Enerji Sektör Kurulu Başkanlığı, 4 Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Nail Olpak, 28 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilen 21. Olağan Genel Kurul ile MÜSİAD’ın 5. Genel Başkanı seçilmiştir. Hem; DEİK Idare Heyeti Üyesi, İTO Elektrik-Donanım Meslek Komitesi’nde Komite ve Meclis Üyesi, KANDİLLİ KULÜBÜ Kurucu Üyesi ve Başkan Vekili, RAHATLIK HASTANESİ VAKFI Mütevelli Heyeti Üyesi, İGETEV Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, İDTM YK Üyesi, MMG Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, ENVERDER YK Eski Üyesi, ÇEKÜD, ELSİAD Üyesi olarak hizmetlerini sürdürmektedir.

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı