Eser Karakaş
Eser Karakaş Biyografisi
Eser Karakaş, 18 Ekim 1953 tarihinde istanbul’da doğmuştur. 1964 yılında moda ilkokulunu bitirdi. Ortaöğrenimini Özel St. Joseph Lisesinde tamamlayarak mezun oldu.
1978 yılında lisaiversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Maliye Asıl Bilim Dalı’nda İktisat alanında 1980 yılında yüksek lisansını yaptı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Maliye Anabilim Dalı’nda doktorasını yaptı. 1987’den 1990 yılına değin İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yardımcı doçent, 1990’da doçent ve 1996 yılında da profesör oldu.
1993-1996 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde birim başkan yardımcılığı ve 1996-1999 yılları aralarında Maliye anabilim dalı başkanlığı yapmıştır. Ve yeniden aynı tarihler arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.
1999-2003 yılları aralarında Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı yapmıştır.
2003 – 2007 yılları aralarında Bahçeşehir Üniversitesinde rektör yardımcısı olarak tayin yaptı. Bahçeşehir Üniversitesi AB İlişkileri Birim Başkanlığı görevi de yaptı.
Yerli ve yabancı yayın organlarında çok sayıda makalesi yayınlanmış olan ücret sistemleri, özelleştirme ve kamu harcamaları konulu araştırma yayınlarını gerçekleştirmiştir.
Hem Ankara merkezli Milletlerarası Stratejik Çalışmalar Kurumu (U. S. A. K. ) göre yayınlanmakta olan Milletlerarası Hukuk ve Politika Dergisi’nin (UHP) Yazı Kurulu üyesidir.
Eser Karakaş şu anda yazılarını Star Gazetesi bünyesinde okuyucuları ile paylaşmaktadır. Eser Karakaş, stargazete.com’da yazılar yazmaktadır. 12 Kasım 2013 tarihli yazısında
Varlığım türk varlığına armağan olsun’ ama.. “Andımız” adı verilen o tuhaf metnin okullarda küçük çocuklara zorla söyletilmesi ritüeline son verilmesi muhtemelen AK Parti’nin son senelerde gerçekleştirdiği icraatın en olumlularından biri. diye başlayan yazının da sahibidir.
Eser Karakaş, uluslararası hukuk profesörü Prof. Dr. Işıl Karakaş ile evlidir. Bir kızı vardır.
Kitapları :
– Normalleşme Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye
– Sivil Siyaset Küresel Ekonomi
– Barış Köprüleri Dünyaya Açılan Türk Okulları, (İlber Ortaylı ve Toktamış Ateş ile karşılıklı)