T

Tarık Çelenk

Tarık Çelenk Biyografisi

Stratejist

A.Tarık Çelenk, 8 Mart 1961 tarihinde Erzurum’da doğmuştur. Tam adı Ahmet Tarık Çelenk’dir. Koşuyolu Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonradan 1974 yılında başladığı İstanbul Haydarpaşa Erkek Lisesini 1977 yılında bitirmiştir.

1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Fakültesi Enerji Bölümünden mezun olmuştur. 1982 yılından 1983 yılına değin da İstanbul Teknik Üniversitesi – İstanbul Kontrol ve Otomasyon Bölümü Yüksek Lisans Programında eğitim görmüştür.

Gerisinde, 1983 yılında Elektrik mühendisi olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığına girmiş ve 1999 yılına dek farklı alanlara yönlendirilmiş görevlerde çalıştıktan sonradan binbaşı rütbesinden emekli olmuştur.

Elektrik Fakültesi Enerji Bölümünden mezun olmasına rağmen, hafıza kuruluşları, politik psikoloji, üst seviye insan ilişkileri ve müşterek layık yaratma konusunda uzmanlaşmıştır. Halen Ekopolitik Fikir Kuruluşu İcra Kurulu Üyesidir.

Kurucusu olduğu Ekopolitik, Türkiye’de birincil kez Türk milliyetçileri, emekli ordu mensupları, eski Kürt siyasi militaristlerini ve aydınları, Vamık Volkan‘ın danışmanlığında, birincil kere belirlenmiş bir metot (Ağaç Model – Tree Model) kapsamında 4 yıl baştan başa, farya getirerek, diyalog kurulmasına ön üçgenin taban olmayan kenarı olmuş egemen bir sivil toplum kuruluşudur.

Tarık Çelenk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Çelenk’in ilgi ve uzmanlık alanları arasında Türk ve Kürt milliyetçiliği, politik İslam ve politik psikoloji öne çıkmaktadır. Nitekim Çelenk 2013 yılında Ekopolitik’in çalışmalarının da referans alındığı, Akil İnsanlar Heyetine seçilmiş ve Akdeniz Bölgesi sekreterliğini yürütmüştür.

Tarık Çelenk, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti kadar açıklanan ve uzlaşma sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil Adamlar listesine Akdeniz Bölgesinden girmiştir.

Yenibirlik gazetesinde de köşe yazarı olan ve bu konulara ilişkin yazılar kaleme bölge Çelenk, muhtelif yayın kuruluşlarında konuk araştırmacı olarak siyasi analizler yapmaktadır. Çelenk twitter hesabında ve bu sitede faraszade mahlasını kullanmaktadır. Bu süpüren veya temizlik yapanlar anlamındadır. Babaannesi’nin sülalesi Erzurumda bu isimle tanınmaktadır. Bu aile yıllar önce Erzurum’un tarihi camilerii’nin temizliğini yaptıkları için bu şekilde isimlendirilmişlerdi.

İLGİLİ BİYOGRAFİ :   Travers Beynon

Tayin aldığı Kuruluşlar :
1983 – 1990 – İstanbul Taşkızak Tersane Komutanlığı
1990 – 1991 – İstanbul Boğaz Komutanlığı
1991 – 1996 – M.S.B. İnşaat Emlak Dairesi – Ankara
1996 – 1998 – Sahil Emniyet ve Marmara Boğazlar Komutanlığı Tersanesi
1998 – 1999 – Ulusal Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Başkanlığı – İstanbul
1999 – 2002 – Eksun Gıda Sanayi Limited Şirketi – İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük
2002 – 2004 – İ.S.K.İ – İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi
2004 – 2005 – TC Yargı Bakanlığı – AnkaraTeknik İşler Daire Başkan Yardımcılığı
2006 – 2011 – Ekopolitik Hafıza Merkezi, Ekonomi ve Sosyal Çalışmalar Derneği – İstanbul, Kurucu Başkanlık ve Koordinatörlük

Kitapları :
2017 – Türk Sağının Fikir Atlası İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın

Arananlar:
Tarık çelenk stratejist nereli

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı